Een toekomst op jouw voorwaarden, hoe dan?

Of ik het in deze blogpost nog eens over dromen ga hebben?

Jazeker wel!

Ze zijn te belangrijk om het er niet over te hebben!

Draai je nu al met je ogen? Haak nog niet te snel af! Want je denkt misschien 'dat is niks voor mij' of 'ik heb het al goed waarom zou ik nog meer willen' of je denkt misschien nog iets anders, ik kan namelijk niet in je hoofd kijken.

En toch heb ik een klein vermoeden dat er meer in je zit dan dat je nu laat zien. Dat je nog meer uit het leven kan halen. Want wat ik zeker weet is dat we allemaal dromen hebben.

Misschien zitten ze bij jou wel heel diep verborgen en kan je ze moeilijk horen en denk je dat je niet weet waar je van droomt, door dat innerlijke stemmetje die je met beide voeten in de grond houdt. Je innerlijke criticus snoert die dromen de mond met:

  • doe maar normaal

  • dat is niks voor jou

  • dat zou je toch nooit lukken

  • onmogelijk

  • je hebt het toch goed, wees maar blij met wat je hebt

Of je hebt misschien net heel helder wat je dromen zijn en je weet wat je wil, maar je weet niet HOE DAN? Je durft geen stappen te zetten want:

  • wat als je faalt?

  • wat gaan anderen daarvan vinden?

  • je kan toch niet zomaar alles opgeven wat je hebt opgebouwd voor een droom?

  • je hebt er gewoonweg geen tijd, geld en/of energie voor

HOE ZOU HET ZIJN?

Hoe zou het zijn voor jou als je helder hebt wat je wil en je werk maakt van jouw dromen en ondertussen al elke dag met goesting je bed uitkomt, omdat je leeft op jouw voorwaarden en doet waar jij zin in hebt?

Hoe zou het zijn als je schaamteloos gelukkig kan zijn en je goed voelt omdat je doet wat je graag doet?

We willen allemaal gelukkig zijn en ons goed voelen. En toch zitten veel mensen niet goed in hun vel en voelen ze zich niet gelukkig. Cijferen ze hun eigen dromen en verlangens weg voor anderen en spenderen het meest van hun dagen door op automatische piloot, de dagen aftellend naar het weekend of die welverdiende vakantie.

Het is tijd om wakker te worden en te doen wat je moet doen! Ongeacht je huidige situatie, je hebt het in je om je leven te veranderen op jouw voorwaarden.

Je kunt je leven nu, op dit moment, veranderen er is nooit een moment geweest en dat zal er ook nooit zijn, waarop je niet in staat bent je lot te veranderen. In deze ene seconde kan je tegen weerstand keren. In deze ene seconde kan je het heft in handen nemen en aan het werk gaan.
— Steven Pressfield - The war of art

Niks verandert, als je zelf niks verandert.

Maak komaf met uitstelgedrag en excuses.

verander je gewoontes en kom in beweging. Niet door erover na te denken, maar door het te DOEN. En dat doen, vraagt wel wat inspanning. Het vraagt om naar binnen te keren en alles wat je tot nu toe als waarheid hebt beschouwd in vraag te stellen, inclusief hardnekkige (belemmerende) overtuigingen.

Je zal afscheid moeten nemen van oude patronen die je lang veilig hebben gehouden, maar nu je groei en je ideale leven in de weg staan.

Zakt de moed je nu al in de schoenen? dat is voor niks nodig! Als ik het kan, dan kan jij het ook en het resultaat is GEWELDIG.

Waarom zou jij niet de persoon kunnen zijn waar anderen naar opkijken en denken 'wow die doet het gewoon'.

Previous
Previous

Waarom ik niet geloof in work hard, play hard

Next
Next

Vast in mijn job, vast in mijn hoofd en vast in mijn leven tot ik besliste dat het anders mocht.