Waarom ik niet geloof in work hard, play hard

Work hard, play hard, het werkt niet (meer) voor mij. Wat wel werkt is een leven waarin ik NIET de dagen aftel naar het weekend of vakantie. Een leven waarin ik elke dag kan doen wat ik graag doe, waarin ik niet elke avond uitgeteld thuiskom en verlang naar die welverdiende vakantie om de batterijen op te laden.

Als je batterijen niet leeglopen, heb je ook geen nood om ze terug op te laden.

Op het moment dat ik dit schrijf, zit ik met mijn voeten in het zand, zicht op zee en manlief die met de jongens een diepe put aan het graven is.

We zijn op vakantie en ondanks dat ik er enorm van geniet, vooral dan van de extra tijd die we samen als gezin spenderen, heb ik geen nood aan vakantie. Voornamelijk omdat ik mijn leven al grotendeels heb opgebouwd naar meer vrijheid en leef (en werk) op mijn voorwaarden.

In een leven waarin je vooral je goesting kan doen, heb je geen nood aan vakantie.

Waarom leren we niet meer dat het ook op deze manier kan? In plaats van wekenlang onszelf kapot te werken en dan een paar dagen/weken niks doen, de batterijtjes op te laden…

Waarom gunnen we onszelf pas die welverdiende vakantie als we onszelf eerst uit de naad hebben gewerkt?

Het is ook hoe ik vroeger werd opgevoed. Eerst werken, dan ontspannen. Eerst huiswerk, dan spelen. Als je extra hard je best hebt gedaan, verdien je het des te meer. Het goede nieuws voor kinderen is dat er vaak nog wel wat tijd is om te spelen/ontspannen. Als je als volwassene op dezelfde manier je dagen doorbrengt (eerst werken, dan ontspannen) blijft er vaak niet veel extra tijd over voor die ontspanning want het werk blijft zich opstapelen en die ellenlange to-do-lijst geraakt nooit af.

Het is ook lang mijn realiteit geweest. Gelukkig is het nu anders. Ik hoef niks te doen om ontspanning of vakantie te verdienen. Ik hoef niet te wachten tot de vakantie om het er eens goed van te pakken.

Ik leef elke dag (niet alleen op vakantie of het weekend)

Behalve dan dat ik (nog) niet dagelijks met mijn voeten in het zand zit, gedraag ik mij op vakantie dan ook niet heel anders dan anders. Mijn eet- en drinkgewoontes veranderen niet. Sporten blijf ik doen en net zoals nu, werk ik ook als ik daar zin in heb.

Eigenlijk is het wel grappig om te zien dat velen zich tijdens vakanties en weekends helemaal anders gedragen (inclusief mezelf een aantal jaar geleden). Extra genieten, naar niks hoeven te kijken, eten en drinken wat je wil, sporten hoeft ook niet, het is ten slotte vakantie (of andersom nu eens wel, want ik heb er eens tijd voor).

Als je al elke dag doet (en eet en drinkt) wat je wil, hoef je het niet per se anders te doen als je met vakantie bent.

Stop met wachten!

Stop met wachten tot het weekend of de vakantie. Je leeft NU, je leeft ELKE DAG en dat alleen al is reden genoeg voor een feestje! 🥳

Wil jij ook een leven helemaal op jouw voorwaarden? Een leven dat ECHT bij je past en waarin je vooral je goesting kan doen, ELKE DAG!

Next
Next

Een toekomst op jouw voorwaarden, hoe dan?